4 Şubat 2016 Perşembe

Asya Gume | Hoisin Soslu & Ballı Noodle (Uzakdoğu Mutfağı - Çin )


Merhaba,
Yakın zamanda Instagram hesabımdan bir e-ticaret sitesi olan Asya Gurme 'den bahsetmiştim.

Asya Asya Gurme, özgün yazılımı ile benzersiz, butik ve yenilikçi bir uzakdoğu gıda marketidir. Japon, Kore,  Çin ve Tayland mutfaklarına ait tarifler, ürünler, videolar ve bu mutfaklara dair çeşitli bilgiler içeren konsept bir e-ticaret sitesidir.
Sitedeki tüm tarifler, videolar, içerik bilgileri ve fotoğraflar Asya Gurme' ye aittir. 

Kargo'dan da bahsetmek istiyorum.Tüm ürünler zarar görmemesi için balonlu kağıtlara sarılmıştı. Açarken zorlandım o derece.. Tüm ürünler sağsalim geldi.. Özenli paketleme için teşekkürler!



Noodle'ın ana malzemesi olan "Hoisin Sos" biraz barbekü sos 'a benzetiliyormuş. Sadece noodle değil et ve tavuk yemeklerinde de kullanılabilirmiş. Başka tarifler de denemeye heveslendim!

Şimdi Noodle için malzemelere geçelim:
malzemeler
3 Parça Egg Noodle, (yaklaşık 150 gram) Pişirme talimatlarına uygun olarak hazırlanmış
1 Su Bardağı Soya Filizi, Yıkanmış
3 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
Sosu için:
1 Yemek Kaşığı Hoisin Sos
1 Yemek Kaşığı Bal
½ Yemek Kaşığı Mirin
2 Tatlı Kaşığı Soya Sosu
1 Çay Kaşığı Susam Yağı
½ Çay Kaşığı Tuz
½ Çay Kaşığı Beyaz Toz Biber
Üzeri için:
1-2 Adet Yeşil Soğan, İnce dilimlenmiş
1 Yemek Kaşığı Beyaz Susam

Şimdi ise yapılışına bakalım. Yapılışı o kadar basit ki! ve bir o kadar da lezzetli!
İlk önce egg noodle 'ımızı üzerindeki pişirme önerisine uyarak 5-6 dk kaynar suda haşlıyoruz. Daha sonra süzme işlemini yapıyoruz.
Sonraki işlem bana çok ilgi çekici geldi. 1çk yağ tavaya dökerek,noodle' ların önce 1 yüzünü ardından tekrar 1çk yağ ile diğer yüzünü kızartıyoruz. Tabiki kül olana kadar değil...

Hoisin Sos


"Hoisin Sos" birçok baharattan ve soya filizinden yapılıyormuş. İlginç ve güzel bir tadı var..

              
              Susam ve Soya Yağı
Beyaz Toz Biber
   
Soya Sosu

Ardından küçük bir kasede hoisin sos, bal, mirin, soya sosu, susam yağı, tuz ve beyaz toz biberi çırparak karıştırın. 
Daha sonra 1 su bardağı yıkanmış ve süzülmüş soya filizini de noodle 'a ekleyin. En son hazırladığınız sos karışımını yağda kızarttığınız noodle ve soya filizi ile birlikte karıştırın.


Sosların Karışmış hali


Üzeri için beyaz susam ve yeşil soğan tavsiye edilmiş ancak ben beyaz susam sevmediğimden küçük küçük yeşil soğan ilave ettim.





Tüm soslarla bir araya gelince enteresan bir tat oluştu. Sanki hem tatlı hem baharatlı. Biz evde çok beğendik. Bir sonraki denemede ise et veya tavuk ile bu sosu deneyeceğim.

Asya Gurme sitesinden de tarife ve malzemelere ulaşabilmeniz için buraya link bırakıyorum.



Sizin uzakdoğu yemekleri ile aranız nasıl?

NOT: Mirin sos alkol içermektedir!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder